Můj pohled na naší a předchozí civilizaci.

 Hmota je energie a energie je vibrace. Taková vibrace je znázorněná vlnovkou.  Vlnovkou se dají znázornit i vzestupy a pády civilizací. Myslím si, že se tady na zemi, střídají vždy duchovní a technická civilizace. Proto jen velmi těžko po sobě naleznou nějaké stopy. 

   Atlantida byla duchovní a duchovně energetickou civilizací. Prosperovala až ke svému vrcholu. Potom někdo mocný, zneužil nebo nezvládl nějakou silnou energii a došlo ke zhroucení systému. Bylo to zřejmě zneužití, protože už před velkou katastrofou se skupinky lidí stahovali z Atlantidy a hledali si nová místa pro život. Taková místa jsou po celém světě a jejich znakem jsou pyramidy. Atlanťané si chtěli uchovat své předchozí vědění a dovednosti a k tomu používali pyramid jako energetických zářičů. Byli to v podstatě zasvěcovací a školící střediska, která mnohonásobně urychlovala učení i objem znalostí. Takto uchovávali znalosti pro sebe, ale i pro vybrané a  nadané jedince kteří nebyli přímo z jejich linie. 

   Zároveň nepochybně věděli, že Atlanská civilizace již jde v sestupném trendu. Pyramidy měli jen oddálit nevyhnutelné. Ostatně i postupná změna osy země, stále více vychylovala tyto stavby z přesného směru světových stran. Tak docházelo ke ztrátě duchovních schopností. Jako příklad vezměme potravu. Jako duchovní energetické bytosti, nepotřebovali žádnou a nebo velmi málo hmotné potravy. Jak se tato schopnost vytrácela, bylo nutno shánět stále více potravy. Už nestačilo vzít jedno semínko pšenice a duchovně jeho energii rozvést po celém těle.  Bylo zapotřebí začít pěstovat potravu. K tomu bylo zapotřebí vyrobit nástroje a vystavět místa pro uskladnění. Někde tam se začala formovat naše technická civilizace.

   Mayové věděli, že i tato technická civilizace, dosáhne svého vrcholu. Tento vrchol a tudíž zlom viděli v roce 2012 a proto už nepokračovali ve svém kalendáři. Asi věděli, že se celá galaxie otočí  dokola jednou za 25000 let. Možná, že i věděli, že přes celou galaxii se táhne fotonový pás, přes který se přetočí galaxie za 2000 let. Těch dva tisíce let trvá to přechodné období, kdy dochází k přerodu civilizací z technické na duchovní a opačně. Potom zbývá civilizaci cca. 11000 let a to 5500 let ke svému vrcholu a poté 5500 let trvající úpadek směřující k úplnému přerodu.

   Myslím, že jsme vyčerpali fyzikální možnosti. Myslím, že nebudeme kosmickými koráby brázdit vesmír a nebudeme kolonizovat planety natož jiné hvězdné systémy. Dokonce si myslím, že se nepodaří ani rentabilní jaderná fůze, která by nám dodala tu tak často zmiňovanou čistou energii potřebnou k naší science fiction budoucnosti. 

   Spíš si myslím, že za pár desítek let se začnou projevovat duchovní dary a schopnosti jednotlivců a pak i celých komunit. Budou to třeba dary telepatie, vidění a léčitelské schopnosti. Začnou objevovat svobodu Ducha a duše. Budou svobodní, zmoudří a budou nezávislí. 

   Je však potřeba si uvědomit, že dnes jsou lidé a celé skupiny lidí, kteří vlastní v podstatě veškeré hmotné bohatství planety. Toto si usurpují a jen v nejnutnějších případech přerozdělují ostatním. Tím mají nad ostatními moc a za žádnou cenu se jí nebudou chtít vzdát. Nelibě nesou každého kdo je na nich nezávislí. Není jim cizí umělé vytvoření nedostatku, tak aby jejich důležitost ještě stoupla. A není jim cizí umělé vytvoření nepřátelství i válek. Ten kdo se klaní zlatému teleti je uznáván a když k témuž přivede jiné, tak je vyvyšován. 

   Zřejmě i přerod naší civilizace se neobejde bez katastrof a zmatků. Jen ti, kteří už něco takového tuší, nebudou utíkat do celého světa. Tentokrát se schovají se dovnitř a sami nebo v malých komunitách začnou budovat novou a zcela jinou civilizaci.   

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje zkušenosti s pyramidou

Kyvadlo a moje zkušenosti.