Moudrost od Boženky Cibulkové

 Zvláštnost a význam cesty lidské duše je zdůrazněna tím že prokonává před očima zástupů - andělů i různých bytostí nižších inteligencí složité očišťovací, výchovné i trestné putování. Člověk je pro mnohé bytosti knihou zkušeností a poznatků. 

   Jakmile člověk vnitřně vystoupil z dobra a lásky, přenesl se do nižších úrovní. Ty byly již vytvořeny myšlením a cítěním jiných bytostí, jež dříve než člověk vystoupily z cest lásky a už před člověkem prožili pád. V těchto úrovních našel člověk první stopy zla a začal napodobovat své nízké vzory. 

   Hmota je stálým domovem duchů na úrovni ďábelství. Člověk svým tvrdým postupem a jednáním vůči tvorstvu, vyzvedáváním vlastní osobnosti, hrubým chováním i mluvením, nelaskavostí a sobectvím je jim podoben. 

   Být andělem mezi anděli je snadné. Milovat, když jsme všemi milováni, být dobří když se všude rozdává dobro je snadné.   Obdiv patří práci, při níž se čelo zalévá potem. Vydobývání ztraceného pokladu vnitřní krásy a kreslení obrazu Božího člověka v sobě je nesmírně těžké.

   Lidé vysílají myšlenkami zlo do prostoru. Bytosti s vysokou inteligencí a s velkým rozpětím dobra v sobě, zneškodňují tlak záporně působících myšlenkových sil. Kdyby ona síla, jež se musí vydávat za tímto účelem, podpořila tvoření vhodných krásných podmínek a předpokladů, lidský život i život jemu blízkého tvorstva by byl naplněn hlubokým štěstím míru a blahem lásky.

   Není-li lidský život naplněn nesmrtelnými hodnotami, ale pln jejich opaku, je jen vlastní vinou lidí. Proto ani neví, co to vlastně jsou myšlenky, city a slova, jak působí činností tajných sil v nich, co vyvolávají u všech věcí v prostoru. Myšlenkové síly používají ledabyle, povrchně, bez vědomí následků, asi tak, jako když si dítě hraje s ostrým nožem nebo šlape po zlatém skvostu.

   Vnitřní život je jediný a pravý život. Chceme-li ten okrášlit a naplnit stálým štěstím, musíme to učinit hodnotami, jež pocházejí z jeho původního Božského světa. Nejvyšší životní hodnotou je láska a tvoření vnitřního krásného světa je v našich rukou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje zkušenosti s pyramidou

Kyvadlo a moje zkušenosti.

Můj pohled na naší a předchozí civilizaci.