Proč neuspěchat otevírání čaker a proč je možná vůbec neotvírat.


 Už je to asi dvacet let, když se můj kolega z ničeho nic rozhodl duchovně cvičit. Šel prostě jednou kolem nějakého knihkupectví a tam uviděl tři knihy o józe a čakrách. Koupil si je a letmo pročetl. Potom nám vyprávěl jak se rozhodl, že začne duchovně cvičit a jak je z toho nadšený. Bylo to pro nás docela překvapení, protože kolega žil zcela obyčejný světský život. Kouřil, měl rád alkohol a přemýšlel jak vydělat nějaké peníze. Jinak byl zcela bezproblémový a v podstatě hodný člověk.  Vůbec nám  k němu nesedělo, že tak  rychle obrátil k duchovním věcem. .  Vše v jeho životě najednou nabralo rychlý spád. Do tří měsíců přišel o práci. Opustila ho žena a měl problémy se zákonem skrze alkohol. Jeho životní změna byla do očí bijící, tak že i lidé, kteří neměli žádný duchovní vhled usoudili, že na vině je toto náhlé rozhodnutí s cvičením.

    Je to samozřejmě jenom můj názor, ale dospěl jsem k jednoznačnému závěru. Otevřel své čakry přesně na té úrovni světského člověka na kterém se nacházel. Myslím si, že jestliže v  člověku zaplane ta touha poznat pravdu, poznat smysl života a pochopit odkud a kam jdeme, tak se nad tím vším musí nejprve zamyslet. Ohmatat si tu touhu, která ho táhne,  ptát se na otázky a dostávat odpovědi. Upevnit se v přesvědčení, prověřit směry své  touhy a přitom všem stát nohama pevně na zemi, protože to je zatím to jediné co doposud poznal. Myslím si, že jestliže nedojde člověk k přesvědčení či poznání, že Bůh existuje je opravdu na pováženou vstoupit na esoterická území do nadsmyslových sfér. 

   Myslím si, že otevírání čaker je už jakousi vyšší školou, kterou musí předcházet jakési zduchovňování. Asi by před tím měli probíhat nějaké meditace, kdy se člověku otevřou vyšší sféry vždy jen natolik nakolik je připraven či očištěn. Tak jako Carlos Castaneda v knize Učení Dona Juana. Ten tam dostal halucinogenní rostliny, které měli značně urychlit jeho duchovní vývoj. Jenže kdyby nad ním nebděl jeho guru Don Juan, tak by takovou seanci nepřežil a kdyby to jeho tělo přežilo stejně by bez duše slintalo v koutě nějakého ústavu pro choromyslné. Ostatně i Don Juan mu řekl, že kdyby byl na jeho místě nějaký domorodec, tak by nezažil takové hrůzy jako člověk západního typu. Neuspěchejme nic, není to závod.

PS: Já bych vlastně ani čakry neotvíral. Všechno to vede jenom k astrální magii. Tím můžete minout Boha ještě snadněji, než klasickými hříchy světského života. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje zkušenosti s pyramidou

Kyvadlo a moje zkušenosti.

Můj pohled na naší a předchozí civilizaci.