Proč vznikl vesmír a proč v něm žijeme své životy

 Rychlá a jednoduchá odpověď. Abychom oslavili Boha. 

   Abychom Ho oslavili, musíme tak učinit z vlastní svobodné vůle. Abychom měli svobodnou vůli, musíme být odděleni od Boha a musíme být pány svého vlastního malého vesmíru. 

   V okamžiku když bylo řečeno - budiž světlo, tak zároveň s ním vznikla tma a stín. Když vzniklo teplo, tak zároveň musel vzniknout  chlad. Bylo-li někde dobro, muselo vzniknout zlo.  Takže na jedné straně byl Bůh a na straně druhé vesmír se vší tou hmotou, prostor kde bylo možno realizovat svojí svobodnou vůli. Ne, že by byl Bůh oddělen od vesmíru. Je stále spojen s každou jeho částečkou, ale nechal ho svým vlastním zákonitostem. 

   Prvotní bytosti, které stáhla ta neuvěřitelná síla  hmoty vesmíru, byli jedni z nejvyšších andělů - lucifer neboli světlonoš atd. Ti pro svojí předchozí velikost, nebyli obaleni fyzickým tělem.  Ve své pýše chtěli využít své svobodné vůle a býti naroveň Bohu. Bůh - ten který jest,  který nepodléhá času a prostoru, znal průběh celého stvoření od začátku do konce.

   Poté, dle Božího plánu, začali padat do hmoty jednotlivé bytosti, které chtěli svojí svobodnou vůlí oslavit Boha. Tyto bytosti, které tvoří kousek Božího plamene, dostali svojí vlastní duši a tato byla obalena tělem. Vše dle zákonitosti stvoření. Jenže vlastní svobodná vůle, stvořila vlastní ego a pýchu do kterých se bytosti po oddělení od Boha propadali. Také žádosti vlastního těla byli velmi lákavé a tak je začali uspokojovat. 

   Prvotní lidské bytosti a jejich strasti popisuje Bible a jiná Svatá písma, všude tam, kam Bůh přišel se svými pomocnými radami. V průběhu času, lidé stále více zapomínali na prvotní pohnutky svého odchodu do hmoty. Živeni svým egem a pýchou a libováním si v rozkoších těla.  Tak pokračovali v neustálých zrozeních na tento svět, protože karma, kterou  svým hříchem na sebe za života nabalily je po zničení těla, nepustila zpět k Bohu. Každé další zrození, tak  již bylo podloženo  zkušenostmi a bytosti se z vlastní vůle začali obracet zpět k Bohu.  Obraceli se a šli zpět směrem k Bohu, proti té obrovské síle hmoty, která je lákala svými slastmi zpět. V čele těchto sil, stojí ti prvotní padlí andělé, kteří se snaží odvrátit od Boha co největší počet bytostí  nejlépe natrvalo. Proto je s jejich pomocí  cesta dolů do hmoty, mnohem snažší a pohodlnější, než cesta nahoru k Bohu.

   Tak jako je znázorněn Jing a Jang, tak je na dualitě postaven celý hmotný vesmír.  A jak je psáno v Bibli, všechny hříchy budou smazány jen ne hříchy proti Duchu Svatému. To znamená, že pokud člověk z neznalosti a zapomnění bude padat stále hlouběji do hmoty, bude mu skrze hromadu zrození odpuštěno. Jakmile z vlastní a vědoucí vůle a pro svůj hmotný prospěch, bude vzývat padlé anděli, spáchá tak hřích proti Duchu Svatému a již mu nebude odpuštěno. 

   Je tedy možné, že ve světě duality,  kde temnota vládne nad jednou polovinou, spolkne  temnota část bytostí, které se původně vydali na cestu k oslavě Boha. Jiná část bytostí, která se vlastní vůli vymaní z koloběhu stvoření, však k Bohu navrátí ten kousek  jeho vlastního plamene. Ten bude zvláště ceněn, protože bude pozemskou cestou očištěn a bude jasně zářit. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje zkušenosti s pyramidou

Kyvadlo a moje zkušenosti.

Můj pohled na naší a předchozí civilizaci.